האם בישראל כל אדם שהודיע לבוס שלו "אני עוזב" בהכרח מתפטר, והאם כל אדם שהבוס הודיע לו על סיום העסקה הוא בהכרח מפוטר? כיצד מתייחסת מערכת המשפט הישראלית לסוגיות אלו? מה צריך לעשות כדי להבטיח שאתם, כעובדים שעזבו, תהיו בצד המנצח?
נשיא בית המשפט העליון בדימוס, השופט אהרן ברק, טבע את הביטוי "הכל שפיט". זו אינה אקסיומה המקובלת בעולם המערבי בדרך כלל, אך בישראל כך מציאות החיים עובדת עד עצם היום הזה. פירוש הדבר הוא שבניגוד למדינות כמו ארה"ב, לדוגמה, רבים המקרים בהם אדם שהודיע לבוס שהוא עוזב את מקום העבודה יכול לקבל את אותן הזכויות כמפוטר ולא כמתפטר. זאת בהינתן שהוא נעזר בייצוג עובדים ובהגנה משפטית איכותית מטעם משרד עורכי דין מקצועי, שיוכל לנווט את הדיון המשפטי לטובתו.
לצערו של העובד, יכול להתרחש גם מצב הפוך: הבוס מודיע לעובד שהוא לא מעוניין בשירותיו עוד, ויחד עם זאת, אינו דואג לממש את כל הזכויות הנלוות להליך כמו פיטורין ובכך – העובד יושב ספון בביתו מבלי שזכויותיו על פי חוק כמפוטר באות לכדי מימוש. ייצוג עובדים ראוי יכול למנוע תרחיש אימים שכזה.
מתי עובד לא ייחשב כמפוטר?
· כאשר לא הוצא לו מכתב פיטורין.
· כאשר המעסיק לא ציין את נושא הפיטורין בשיחת העדכון עם העובד.
מתי אדם שעזב מרצון את העבודה יכול להיחשב מפוטר ולא מתפטר?
· כאשר הוכח שהייתה יד מכוונת של המעסיק: הוא הרע את התנאים בכוונת מכוון ולא שינה את חוזה העבודה.
· כאשר הוכח כי המעסיק נהג בחוסר תום לב מכל סיבה אחרת.
משרד "מגן לעובד" מתמחה בכל הליכי ייצוג עובדים
המשרד, בהובלתו של עו"ד גיא גונן, מתמחה בהליכי ייצוג עובדים בודדים מול מעסיקים, ייצוג וועדי עובדים, ייצוג מעסיקים מול עובדים שנהגו עמם בחוסר תום לב, ומספק הגנה גם במקרי תאונות עבודה ומחלות שנגרמו לעובדים.
לקבלת פרטים או מידע על ייצוג עובדים התייעצו עם "מגן לעובד ולמעסיק". צרו עמנו קשר, אנו נשמח לעמוד לרשותכם.