הרעת תנאים במקום עבודה נחשבת כזרז לפיטורין שנגרמים בלית ברירה. כאשר מדובר בתלונה של הרעת תנאים יש להוכיח כי אלה הורעו משמעותית, וכי במתכונתם החדשה, הפריעו לעובד או לעובדת לבצע את תפקידם, פגמו בהישגים שלהם, ביכולת הריכוז וכן בעבודה עצמה.
גם מקרים של פיטורין בגלל תנאי עבודה בלתי נאותים (לא כאלה שהורעו אלא כאלו שלא היו נאותים מלכתחילה) יצדיקו קבלת פיצויי פיטורין כמו למשל פיצויים לעובד שהתפטר כי עובדים אחרים עישנו לידו או הרעישו באופן בלתי סביר, וכך פגמו מחד ביכולת ההקשבה שלו ומאידך גם בתפקודו בעבודה.
פיצויים לעובד
אם בעבר החוק היבש קבע כי יש לשלם פיצויים לעובד שפוטר בלבד, כיום חוק זה אינו מייצג מקרים רבים, כמו למשל מקרים בהם יש הצדקה של העובד להתפטר ובמקביל גם לתבוע פיצויים לעובד ולהימצא זכאי להם, למרות שלא פוטר.
חשוב לציין כי בתי הדין לעבודה בוחנים כל מקרה לגופו, ואם אכן ישנה עילה נכונה, אמיתית ומוצדקת להתפטרות העובד כמו במקרה של מעבר למקום מגורים חדש או במקרה בו "הגיעו מים עד נפש" כתוצאה מהשפלה במקום עבודה, הרעת תנאים ועוד, מעסיק זה יחויב בתשלום פיצויים לעובד.
כל ההגנה לה אתם זקוקים
לכן אם עזבתם את מקום עבודתכם ואינכם בטוחים אם מגיעים לכם פיצויים לעובד שהתפטר, זה הזמן ליצור קשר עם מגן לעובד או להשאיר את פרטיכם
כאן ואחד מנציגינו יחזור אליכם. במגן לעובד אנו מכירים את כל הזכויות שלכם, יכלים לכוון אתכם לקבלת ייעוץ משפטי וכן לקבוע האם קיימת עילה לתביעה.לחץ כאן להכנסת טקסט לחץ כאן להכנסת טקסט לחץ כאן להכנסת טקסט לחץ כאן להכנסת טקסט לחץ כאן להכנסת טקסט לחץ כאן להכנסת טקסט