פיטורים ללא שיחת שימוע – כל מה שצריך לדעת עליהם
מדוע שיחת שימוע היא אחד השלבים החשובים לכם כעובדים הנמצאים בהליך פיטורים? מהם השלבים החוקיים לפיטורי עובד, ומדוע פיטורים ללא שיחת שימוע מהווים הפרה שלהם? מה ניתן לעשות כאשר מפרים לכם את הזכות הזו?
שיחת שימוע היא שלב חשוב לעובד הנמצא בהליכי פיטורים, משום שזהו השלב בו הוא יכול לשמוע את האמת ולגלות מדוע הוא פוטר. כאשר הפיטורים לא נעשים בהפתעה, וקודמים להם יחסים עכורים עם המנהל, פעמים רבות, יעדיף המיועד לפיטורים שאת השימוע יערוך מנהל בכיר יותר. אך גם אם לא כך יתנהל השימוע, אנו במגן לעובד גורסים שזה יכול להיות רק לטובתכם.
במידה והסיבה לפיטורים אינה מוצדקת, השיחה ומהלכה יכולים לשמש כנגד המעסיק בבית המשפט ואף להביא להחזרתכם לעבודה, למשל תחת מנהל אחר. במקרי קצה מהלך השימוע אף יכול להוביל לתביעה אזרחית. בכל מקרה, בשימוע עצמו למעסיק יש זכות לבטא את מה שהפריע לו, ולעובד יש את הזכות להתגונן. לכן פיטורים ללא שימוע אינם מקובלים מבחינה משפטית.
מהם השלבים החוקיים לפיטורי עובד?
השלב הראשון הוא ההודעה המוקדמת. על המעסיק להודיע לעובד על הפיטורים, והוא חייב לעשות זאת בהתאם לקריטריונים שקבע החוק. לרוב, מדובר בתקופה של 14-30 ימים לפני מועד העזיבה, אך זה תלוי בוותק של העובד ובתנאי ההעסקה שלו. לאחר מתן הודעה מוקדמת, על המעסיק לערוך שיחת שימוע, לספק לעובד מכתב פיטורים, לשלם פיצויים כמקובל, ולספק לו אישור שיאפשר לפדות את כספי הקרנות שנחסכו עבורו במקום העבודה.
פיטורים ללא שיחת שימוע - מדוע זה קורה, ומה ניתן לעשות בנדון?
מקרים כמו פיטורים ללא שיחת שימוע מתרחשים מסיבות שונות. אם מכך שהמעביד לא הכיר אתכם ברמת היום יום (קורה המון בתאגידים, רשתות שיווק ומזון) והפיטורים נבעו מגל קיצוצים המוני, ואם כי המעסיק ניסה להתחמק מקיום השיחה במזיד. בכל מקרה, במידה והייתם שותפים להליך פיטורים ללא שיחת שימוע מומלץ מאד לפנות למגן לעובד וללמוד על הזכויות שלכם. במידה וקיימת עילה לתביעה אנו במשרד עורכי הדין גונן ושות' נסלול עבורכם את הדרך לקבלת כל הזכויות שמגיעות לכם כמפוטרים בהתאם לחוק.
לקבלת ייצוג משפטי וליווי אישי בנושאי זכויות עובדים, לרבות במקרים של פיטורים ללא שיחת שימוע, צרו קשר עם
מגן לעובד!