האם מותר לפטר אישה בהריון?
ככלל, אסור למעסיק לפטר אישה בהריון אלא באישור משרד הכלכלה. מעט יותר בהרחבה, לאחר ששה חודשים של העסקה, אסור לפטר אישה בהריון לפי חוק שוויון ההזדמנויות בעבודה. המקרה היחיד שבו מותר למעסיק לפטר אישה הוא אם הממונה על חוק עבודת נשים במשרד הכלכלה אישר זאת. במידה ואין לכך אישור, פיטורים בהריון הם דבר לא חוקי, כמו גם פיטוריה של האישה במהלך חופשת הלידה או במהלך טיפולי הפרייה. האיסור חל גם על צמצום הקף המשרה או פגיעה בהכנסת האישה.
מה אפשר לעשות במקרה של פיטורים בהריון
אם אישה חוותה מהלך של פיטורים בהריון היא יכולה לתבוע את מעסיקה בבית הדין לעבודה על הפסד השכר למשך כל תקופת ההיריון, חופשת הלידה והתקופה שאחרי חופשת הלידה. נוסף על כך היא יכולה לתבוע פיצוי כספי על עוגמת הנפש שנגרמה לה בסכום של כ-120,000 ₪ על אפליה החורגת מחוק שוויון הזדמנויות בעבודה.
גם אם משרד הכלכלה אשר פיטורים בהריון, הם יכולים להיכנס לתוקף רק מיום ההחלטה עצמה ולא רטרואקטיבית.
קבלת שירותי הגנה משפטית ממשרד עורכי דין גונן ושות'
יש לנו ניסיון רב בייצוג נשים שחוו פיטורים בהריון, בכל שלב ההיריון, ונשמח לייצגך בבית הדין לעבודה, כמו גם לפעולה להשגת פיצוי של כ-120,000 ₪. דעי אם פוטרת בהריון וזכית בתביעה, על המעסיק להחזיר אותך לעבודה מלאה בתפקידך הקודם והחל מהחודש החמישי את זכאית גם לסרב לעבוד שעות נוספות ומשמרות לילה.
התקשרי עוד היום לטלפון מספר
03-9373525 או היכנסי לאתר משרד
עורכי דין גונן ושות' כדי שנוכל לייעץ לך בתהליך וללוות אותך בתהליך התביעה במשרד התמ"ת. אנו נעמוד לצדך עד שתקבלי את מלוא זכויותיך.