מתי יתבקש אזרח שנפגע בתאונת עבודה, לעבור וועדה רפואית של הביטוח הלאומי? מה הוא יבקש להשיג באמצעות תוצאותיה? מה מתרחש בוועדות הללו בפועל וכיצד נערכים אליהן?
כל אזרח הטוען לנכות או פציעה אחרת שאינה מאפשרת לו להמשיך לעבוד, או שמגבילה עד מאד את עבודתו ועל כן הוא לא יכול לבצע פעולות מסוימות,יתבקש לעבור וועדה רפואית מטעם המוסד לביטוח לאומי, משום ששיעור אחוזי הנכותנקבע באופן דטרמיניסטי על ידי וועדה הרפואית זאת. בפועל, מדובר בוועדה "ידועה לשמצה", היות ולעיתים מקשה על האזרח, תוך ניסיון להוכיח שהוא הפריז בטיעונים שלו והוא לא פצוע או נכה כמו שהוא טוען וזאת כי כבר היו מקרים מעולם של מתחזים וגם כי המוסד לביטוח לאומי, אינו שש לחלק כספים לכל דורש, ללא הסיבה המתאימה. בדיוק בשל כך, תהיו זקוקים להגנה משפטית מטעם עורכי דין להם ניסיון בייצוג בוועדות רפואיות של הביטוח הלאומי.
מי רשאי לגשת לוועדה רפואית?
כל אזרח הנושא תעודת זהות כחולה, ללא קשר אם הוא עובד או לא. אדם אשר טוען שיש לו נכות או שהוא פצוע קשה מוזמן לפנות לביטוח הלאומי להגיש את הטפסים האמורים בחוק ולקבוע תור לוועדה רפואית.
עזרה בהליך ייצוג בוועדות רפואיות של הביטוח הלאומי מטעם "מגן לעובד"
מגן לעובד משרד עורכי דין שמעסיק עורכי דין המתמחים בייצוג עובדים אל מול המוסד לביטוח הלאומי לרבות בוועדות רפואיות. צוות המשרד טיפל בלא מעט מקרים של נפגעים מכל הסוגים החל מסטודנטים וכלה באימהות חד הוריות. לכן, כשלזכותנו עומד ניסיון רב בתחום, אתנו אתם יכולים להיות בטוחים שתזכו להגנה מלאהולייצוג הולם.
כל אזרח אשר זקוק לסיוע מהביטוח הלאומי ונדרש לעבור וועדה רפואית מוזמן ליצור אתנו קשר לקבלת ייצוג של
מגן לעובד!