מגן לעובד ולמעסיק - דיני עבודה ,זכויות עובדים ומעס - מה מגיע לכם במקרה של פיטורים לאחר מילואים?
דיני עבודה  |  עו"ד לדיני עבודה  |  עו"ד מומחה לדיני עבודה
מוקד פניות ארצי
03-9373525
מנהל האתר עו"ד גיא גונן  
 
 


צריכים עזרה?
אנחנו פה בשבילכם, ללא כל התחייבות!!
 
 
   לפניה מהירה ומענה ע"י עורך דין:  
   

 

 

 
 

מה מגיע לכם במקרה של פיטורים לאחר מילואים?

 

האם ניתן להחיל פיטורים לאחר מילואים? מה אומר החוק בנושא?
על פי דיני עבודה מותר לפטר עובד שיצא למילואים רק לאחר תום 30 ימים משובו ממילואים, אולם עובדים רבים תובעים את מעסיקיהם בשל פיטורים לאחר מילואים שלא כחוק.
סעיף 41 א' לחוק חיילים משוחררים קובע כי מעביד לא יפטר עובד בגין שירות מילואים או שירות עתידי במילואים, אלא אם כן יש למעביד אישור מועדת התעסוקה. ועדת תעסוקה היא ועדה שהוקמה כדי לדון בתביעותיהם של אנשי מילואים, בין השאר, בגין פיטורים לא מוצדקים ויש לה סמכות כמו לבית הדין לעבודה. במידה והמילואים הם בני יומיים ומעלה, אסור לפטר את העובד למשך 30 ימים מיום חזרתו לעבודה, אלא אם כן הפיטורים אינם קשורים למילואים וכאמור נעשו עם קבלת היתר מועדת התעסוקה.
.מה קובע בית הדין לעבודה?
אם עובד מוכיח כי יש קשר בין השירות במילואים לבין הפיטורים שלו, הוא זכאי לפיצויי פיטורים. מעסיקים רבים מוצאים פגם בעובדה שעובד מטעמם יצא לשירות מילואים, בעיקר כשמדובר בעובדים בעלי תפקידי מפתח שהיעדרותם משפיעה על תפקודו השוטף של העסק או עלשגרת העבודה באופן משמעותי. לכן על מנת למנוע פיטורין בכאלו מצבים, החוק מגן על עובדים היוצאים למילואים למשך חודש.
אם אתם עומדים לצאת למילואים, וחשים כי במקום העבודה שלכם מתקבל העניין בהסתייגות, או אם פוטרתם לאחר מילואים בטרם חלפו 30 יום משובכם, אתם מוזמנים לפנות אלינו בכל שאלה או לקבלת ייעוץ משפטי לעניין זה.
משרדנו מטפל במקרים של פיטורים עקב מילואים ועורכי הדין שלנו מייצגים אזרחים רבים שפוטרו שלא כחוק לאחר מילואים, על מנת לדרוש מהמעסיקים את מלוא זכויותיהם.
לפרטים נוספים או לתיאום פגישת ייעוץ צרו עמנו קשר כבר היום!