האם תביעות נזקי גוף כוללות גם עבודה בה גופנו ניזוק? האם נזק שאינו תאונת עבודה פתאומית, כמו כאב גב של מזכירה או התנוונות שריר של שליח בחברת בלדרים, יכולים להיחשב כנזקי גוף? כיצד מטפלים בתביעה ומוכיחים כי הנזק הוא כתוצאה מהעבודה?
בעת תביעות נזקי גוף תצאו עם ידכם על העליונה כאשר אתם מיוצגים על ידי עורך דין המתמחה בנזקי גוף ותאונות עבודה. יחד עם זאת, חשוב לזכור שעורך הדין הוא לא הסמכות המקצועית היחידה בתיק הזה, וכי יש לעבור כמה משוכות על מנת להוכיח טענה פשוטה יחסית: הנזק הגופני נגרם כתוצאה ישירה מהעבודה.
מתי ההוכחה שהנזק נגרם כתוצאה מהעבודה היא פשוטה ומתי היא מורכבת?
כאשר מדובר במקרה חד ערכי, עם עדים שראו את הנזק, למעסיק אין הרבה מה לעשות מלבד להודות בטעות בפני העובד ובית המשפט כאחד. לדוגמה: טכנאי מזגנים שנופל מגובה לאחר שהמעסיק לא הקפיד על חוזרי המנכ"ל של משרד העבודה. לעומת זאת, ישנם מקרים אחרים כמו פקיד או מזכיר שיטענו כי הגב שלהם נעשה כפוף כתוצאה מעבודתם בישיבה, או דייל עמידה, שיטען כי יש לו שבר מאמץ בכף הרגל כתוצאה מכך. הנזקים המדורגים הללו, שבצדם לא אירוע פתאומי, יהיו קשים יותר להוכחה, ובדרך כלל ידרשו בדיקה של רופא תעסוקתי וכן הבאת הוכחות רפואיות לבתי משפט: מסמכים מרופא המשפחה המעידים על מצב גוף תקין ומסמכים עם בדיקת הרופא התעסוקתי המעידים על הידרדרות נסיבתית כתוצאה מהעבודה.
מה תפקיד עורך הדין של מגן לעובד במסגרת תביעות נזקי גוף?
תפקידו ללמוד את חומר התביעה, להגיע לדיונים מול המעסיק ולהקשיב ברב קשב לטענות שלו. מניסיון המשרד, עיקר הטענות יעסקו במיזמי בטיחות, סרטונים והדרכות שהוא העביר בחברה כדי לצאת ידי חובה ולהפיל את האשמה על העובד. כאן בדיוק נכנס תפקידו של עורך הדין ממגן לעובד, אשר ידרוש לראות אלו הדרכות בדיוק נעשו בחברה, תוך חקירתן ועריכת בדיקה מקיפהעל מנת למצות את מלוא זכויותיו של כל עובד.