מהן זכויותיו של מעסיק מול עובד שעושה הכול כדי שיפטרו אותו כדי לזכות בפיצויי פיטורין? והאם יש סעיפים בחוק זכויות ייצוג מעסיקים לעניין זה?
על פי החוק,עובדים שפוטרו זכאים לפיצויי פיטורין, לעומת זאת, התפטרות אינה מקנה זכות לפיצויים ומשום כך יש עובדים רבים, שרוצים לעזוב את מקום העבודה ולכן מפרים את תנאי העבודה באופן חוזר ונשנה כדי לגרום למעסיקים שלהם לפטר אותם ובכך לזכות בפיצויי הפיטורין. האם יש חוק אשר יכול לתרום לייצוג למעסיקים בנושא זה?
הדבר החשוב ביותר שיש לעשות כאשר מדובר בעובד שגורם נזק במכוון, מורד בהוראות מעסיקו, מפר את כללי העבודה וכן מפר באופן סדרתי את כללי המשמעת בעבודה, היא לתעד את כל האירועים והעובדות באשר להתנהגותו. אנו בגונן ושות' מציעים לכל מעסיק לפנות אלינו טרם הפיטורין היות ואנומתמחים בייצוג מעסיקים וזכויותיהם ולקבל ייעוץ באשר למהלכים העתידיים.
למעשה, ניתן לפטר עובד כזה בשל התנהגותו ואף לשלול ממנו פיצויי פיטורין אם מגישים לבית הדין לעבודה את כל הראיות וההוכחות באמצעות עורך דין בקיא בייצוג מעסיקים, במידה ויש בחומר הראיות עדויות והוכחות על הפרות משמעת של עובד, כדי לגרום לפיטוריו, אגב גרימת נזק למקום העבודה.
מה עושים מול בתי הדין לעבודה כחלק מתהליך ייצוג מעסיקים?
שלילת פיצויים מעובד שפוטר היא צעד קיצוני גם בעיני בתי הדין לעבודה והם לא ממהרים להכריע לרעתם של עובדים, אלא אם כן עומדים לטובת המעסיק שיקולים אשר מצדיקים שלילת פיצוייםולכן לפני שמגישים תביעה,מומלץ לבחון את הנושא מול עורך דין מקצועי המתמחה בייצוג מעסיקים.
יש לציין כי עובדים שכל כוונתם הייתה לגרום למעסיק לפטר אותם כדי לקבל פיצויים, ממשיכים בקו המלחמה שלהם גם בבתי הדין לעבודה ומגיעים עם ערעורים עד בית הדין הארצי לעבודה על מנת לזכות בפיצויים. פעמים רבות סומך בית הדין הארצי על החלטותיהם של בתי הדין האזוריים, משאיר את ההחלטה על כנהומדגיש את חשיבותו של ייצוג מעסיקים מוצלח כבר בתחילת הדרך.
בגונן ושות' הקמנו עבורכם את פורטל מגן לעובד הכולל ידע משפטי מהמקיפים והמקצועיים ביותר ברשת בתחום דיני העבודה. במשרדנו צוות של עורכי דין בקיאים בתחום דיני העבודה, לרבות ייצוג מעסיקים ואנו מזמינים אתכם לפנות אלינו בכל שאלה בנושא ולקבל שירות מקיף מעו"ד שמתמחים בתחום ייצוג מעסיקים מול תביעות מצד עובדים.