מעסיקים המעוניינים לפטר את עובדיהם או לחלופין עובדים אשר מעוניינים להתפטר, חייבים לעשות זאת תוך התראה מוקדמת. החובה ליתן הודעה מוקדמת לפיטורים ולהתפטרות הוסדרה בעבר בצו הרחבה שנחתם באוקטובר-1997, וביום 17.5.2001 פורסם "חוק הודעה מוקדמת לפיטורים ולהתפטרות, התשס"א-2001", המסדיר את הזכויות והחובות של העובד והמעביד במתן הודעה מוקדמת עם סיום יחסי העבודה.
הענקת הודעה מוקדמת נועד להעניק זמן לצד השני להתכונן לקראת סיום יחסי העבודה בניהם, ודוק: מבחינת העובד- יוכל לחפש בזמן זה עבודה חלופית, זאת תוך תשלום שכר מהמעביד הנוכחי, מבחינת המעביד- מתן הודעה מוקדמת להתפטרות העובד מאפשרת לו לחפש עובד חלופי במקומי, והמשך ניהול עסקיו כרגיל.
ההודעה המוקדמת תוגש בכתב ועליה לציין את יום הוצאתה ואת מועד ההתפטרות או לחלופין פיטורין. המועד להענקת הודעה מוקדמת משתנה לפי תשלום השכר לעובד ולפי וותק עבודתו, כדלקמן:
עובד בשכר שעתי-
במשך שנת עבודתו הראשונה- יום אחד מראש בגין כל חודש עבודה.
במשך שנת עבודתו השנייה- 14 ימים מראש + יום נוסף בגין 2 חודשי עבודה במהלך שנת עבודה זו.
לאחר שנת עבודתו השלישית- הודעה של חודש ימים לפני.
עובד במשכורת-
במשך ששה חודשי עבודתו הראשונים- יום אחד מראש בגין כל חודש עבודה. במשך החודש השביעי לעבודתו ועד שנתו הראשונה בעבודה- 6 ימים מראש + יומיים וחצי בגין כל חודש עבודה בתקופה הנ"ל. לאחר שנת עבודתו הראשונה- הודעה מוקדמת בהתראה של חודש ימים.