מה אומר החוק על הודעה מוקדמת ומתי צריך לתת אותה לעובד לפני פיטורין? כיצד נושא ההודעה המוקדמת מתקשר לזכויות של מי שפוטר ממקום עבודתו?
חוק הודעה מוקדמת לפני פיטורים או התפטרות מחייב הן את העובד והן את המעסיק. עובד שרוצה להתפטר מעבודתו מחויב להודיע על כך למעסיק, ומעסיק שרוצה לפטר עובד חייב לתת לו הודעה מוקדמת וזמן מסירתה משתנה בהתאם לתקופת ההעסקה של העובד. במסגרת זכויות של מי שפוטר נקבע כי ההודעה מצד המעסיק צריכה להיות כתובה ולכלול פרטים, מידע וכן את תאריך מסירת ההודעה המוקדמת, כמו גם זימון לשימוע לפני פיטורין.
זכויות של מי שפוטר מוגנות על פי חוק. כך לדוגמא, לעובד שמועסק חצי שנה תינתן הודעה מוקדמת של 6 ימים, לעובד שמועסק יותר מחצי שנה יש לתת הודעה מוקדמת 15 יום לפני פיטוריו ולעובד שמועסק שנה, תינתן הודעה מוקדמת של חודש מראש. בנוסף, כמקובל בחוק, עובד שמועסק לפי תשלום לשעה זכאי ל-12 יום של הודעה מוקדמת בשנת עבודתו הראשונה, ל-20 ימים של הודעה מוקדמת בשנתו השנייה, ובשנה השלישית ל- 27 ימים. לאחר שנת העבודה השלישית זכאי יהיה העובד לחודש של הודעה מוקדמת מראש.
כמובן שמומלץ לפעול בהתאם לחוק שנועד למטרה אחת והיא – שמירה על זכויות של מי שפוטר, היות וכל עבירה על החוק או פגיעה בזכויות עובדים מהווה עילה לתביעה בבית משפט לדיני עבודה.
מסירת הודעה מוקדמת היא חלק מהזכויות של מי שפוטר
במקרה של אי מסירת הודעה מוקדמת לפני פיטורין העובד זכאי להגיש תביעת פיצויים למעסיק. הפיצויים יהיו בגובה המשכורת ששולמה לו בגין אותה התקופה בה נדרש היה המעסיק לתת לעובד הודעה מקודמת טרם הפיטורים. במידה ולא נשמרו הזכויות הנ"ל, מומלץ כי תפנו למשרד עורכי דין גונן ושות' המתמחים בזכויות של מי שפוטר ויכולים לבדוק האם קיימת עילה לתביעה בגין המקרה שלכם.
אתר גונן ושות' כולל גם את פורטל מגן לעובד אשר הנו אחד מהפורטלים הגדולים והמקיפים ביותר ברשת בתחום דיני העבודה למעסיקים ולעובדים וזאת כדי לספק לכם שירות אישי, מקצועי וזמין.
מניסיוני המקצועי, ניתן ורצוי לעשות את הדברים ברוגע, עם חיוך, ועדיין לצאת מנצחים בפן המשפטי והאישי. לפרטים נוספים או לקביעת פגישת ייעוץ אתם מוזמנים ליצור עמי קשר עוד היום!